Ekspertiis tunnistas Paalalinna kortermajas tulistamises süüdistatava süüdivaks ja saatis kohtusse

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse kohaselt Valuoja puiestee kortermajas 39-aastase Alari tapnud 38-aastase Rene sõnul tulistas ta meest, sest tundis end halvasti ja teda häirisid ülakorruse korterist tulevad helid.
Süüdistuse kohaselt Valuoja puiestee kortermajas 39-aastase Alari tapnud 38-aastase Rene sõnul tulistas ta meest, sest tundis end halvasti ja teda häirisid ülakorruse korterist tulevad helid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles 38-aastast Rened süüdistatakse mõrvas ja tapmiskatses.

Prokuratuuri pressinõuniku Annely Erm edastas, et süüdistuse kohaselt tulistas Viljandis Valuoja puiesteel asuva kortermaja elanik Rene tänavu 15. aprillil esmalt läbi suletud korteriukse korrus kõrgemal asuvasse korterisse, kus viibisid naine ja väike laps, kes õnneks vigastada ei saanud. Hiljem tulistas Rene trepikojas sellel hetkel teise ja kolmanda korruse vahel viibivat meest ja naist. Üks kuul tabas 39-aastast Alarit selga ja ta suri saadud vigastusesse sündmuskohal.

Varem oli Rene süüdistuse järgi käinud poes ja ostnud ketaslõikuri ja lõikeketta, millega lõikas kodus lahti relvakapi ukse, et saada kätte lähedasele kuuluv relv Nagan.

„Süüdistatav tunnistas eeluurimisel oma tegu ja tõi tulistamise põhjusena välja, et kuna tal oli väga halb enesetunne, häirisid teda ülakorruselt kostvad helid,“ ütles ringkonnaprokurör Merike Tikk.

Ehkki Rene ema rääkis aprillis Sakalale saadetud avalduses, et püüdis vahetult enne traagilist sündmust oma poega Jämejala psühhiaatriakliinikusse ravile saada, tunnistas kohtueelse menetluse käigus läbiviidud ekspertiis mehe süüdivaks.

Süüdimõistmisel mõrva eest näeb seadus ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Menetlust viis läbi Lõuna prefektuur ja juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles