Juhtkiri. Valiku tegemise koht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi poliitikud on ühtepuhku uhkusega rõhutanud, et siin osatakse asju ajada läbipaistvamalt ja ausamalt kui mõnes teises Eesti linnas. Siin pole korruptsiooni, siin hinnatakse konkureerivat vaidlust ning välditakse vara otsustuskorras erakätesse andmist. Tauno Tuula on olnud selle mantra üks kindlameelsemaid kordajaid.

Paradoksaalsel kombel osutus just tema selleks Viljandi juhiks, kellele õiguskaitseorganid teadaolevalt esimesena korruptsiooniteo eest karistuse määrasid. Tõsi, 400-eurose trahvi vääriliseks hinnatud väärtegu pole võrreldav miljonite või suisa kümnete miljonite eurode haihtumisega suurematest omavalitsustest või riigiasutustest. Aga kohalikus mõõtmes jääb märgiline tähendus Tuula juhtumile sellegipoolest.

Oleme esimest korda olukorras, kus linnavolikogu liikme suhtes käib korruptsiooni puudutav kohtuasi. See jällegi sunnib küsima, kas tema kaasalöömine omavalitsuslikus otsustusprotsessis on kohane. Kas ta ei peaks kohtuotsuse langemiseni kõrvale tõmbuma?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles