Riik on suitsetajate peletamise jätnud kauplejate õlule

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku keskuse sissepääsude juures on suitsetamine keelatud ja reegli täitmisel hoiavad silma peal turvamehed.
Uku keskuse sissepääsude juures on suitsetamine keelatud ja reegli täitmisel hoiavad silma peal turvamehed. Foto: Elmo Riig

Kuigi seadus annab äripidajatele õiguse poeuste ees suitsetamine keelata ja suuremates linnades seda võimalust ka agaralt kasutatakse, ei tunneta Viljandi ettevõtjad veel vajadust selles suunas samme astuda, kaheldes eelkõige keelu kasuteguris.

Mõni aasta tagasi oli meedias juttu sellest, et kuigi ruumides on suitsetamine keelatud, saavad inimesed ebameeldivad suitsupahvakad kätte kauplusesse minnes. Nimelt on tihtilugu poodide ees mugavad katusealused, kus vihma korral suitsu teha, mis omakorda võib häirida sisenevaid või väljuvaid kliente. Toona kostis nii riigikogust kui ministeeriumist, et sellise tegevuse seadusega keelamine on pigem aja küsimus.

Umbes neli aastat hiljem on arutelu vaibunud ja keegi justkui probleemi ei näe. Kui näiteks bussiootepaviljonides, tanklates ja jalakäijate tunnelis on suitsetamine seadusega keelatud, siis ärikeskused on keelust seni puutumata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles