Maaõpilaste tasuta bussisõidu kaardid aktiveeritakse esmaspäeval

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased, kellel on kiipkaart olemas eelmisest õppeaastast, saavad seda 29. augustist kasutama hakata.
Õpilased, kellel on kiipkaart olemas eelmisest õppeaastast, saavad seda 29. augustist kasutama hakata. Foto: Joel Urbel / Sakala

Viljandi maapiirkonna kooliõpilastele on kiipkaardiga bussisõit maaliinidel endiselt tasuta. Kaarte väljastab Viljandimaa omavalitsuste liidu büroo.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase sõnul on õpilastel, kellel on kiipkaart olemas juba eelmisest õppeaastast, seda 29. augustist võimalik ka kohe kasutama hakata.

«Mõistetav, et esimese klassi õpilastel kiipkaarte veel ei ole, ning samuti võib juhtuda, et mõnel õpilastel on kaart lootusetult kadunud. Kaardi saamiseks tuleb pöörduda klassijuhataja poole, kes info omavalitsusele edastab,» selgitas Kase.

Septembrikuu jooksul saadetakse koolidest omavalitsusele ja korrastatakse õpilaste nimekirju. Eesmärk on saavutada 1. oktoobriks olukord, et kõikidele tasuta sõitvatele õpilastele oleksid toimivad kiipkaardid väljastatud. Bussikontrolörid jätkavad septembris tavapärast tööd, kuid on maaõpilaste sõitude suhtes mõistvad. Kui õpilasel pole aga 1. oktoobril sõiduõigust tõendavat kiipkaarti, peab ta ostma bussijuhilt pileti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles