Esimest korda stratosfääri lennutatud Pokémonid jõudsid filmile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
mõni minut enne kella poolt kaht päeval alustas lendu õhupall, mis viis kolm pokémoni pehmet mänguasja Viljandi kohale, et need seal lahti päästa. Ligikaudu nelikümmend last jooksis mänguasju jahtima. Umbes kella kaheks oli esimene pokémon leitud.

Õhupall päästis mänguasjad Viljandi linna kohal umbes 500 meetri kõrgusel valla.
mõni minut enne kella poolt kaht päeval alustas lendu õhupall, mis viis kolm pokémoni pehmet mänguasja Viljandi kohale, et need seal lahti päästa. Ligikaudu nelikümmend last jooksis mänguasju jahtima. Umbes kella kaheks oli esimene pokémon leitud. Õhupall päästis mänguasjad Viljandi linna kohal umbes 500 meetri kõrgusel valla. Foto: Marko Saarm

Teadusteatri Teeme Keemiat möödunud nädala neljapäeval Viljandis korraldatud «Stratomonidé PokéDrop 2016» ajal lennutati teadaolevalt esimest korda maailmas Pokémoni mänguasjad kosmilistesse kõrgustesse. Viljandi järve äärest startinud pallilennu ettevalmistusi oli vaatama tulnud rohkem kui poolsada inimest ning huvilisi oli spetsiaalselt kohale tulnud ka Tartust.

Lateksist õhupall täideti umbes 6000 liitri heeliumiga ning pall tõusis 33571 meetrini. Kõikide huviliste nähes kukutati umbes 200 meetri kõrguselt alla kolm Pokémoni mängulooma ning ühe oli meeskond Viljandi tänavatele peitnud. Neljast mänguasjast kolm leidsid uue omaniku kahe päeva jooksul.

«Rõõm oli näha sära noorte silmades,» sõnas idee autor Viktor Tund. «Kui pall oma lendu alustas ja kõrgust kogus, hakkas rühm lapsi täiesti spontaanselt jooksma palli lennutrajektoori suunal, et leida esimesena Pokémone. Tore, kui meie tegemised korda lähevad!»

Kevin Kohjus on kokku pannud kogu päeva kajastava videoklipi.

Pokémonide lennutamisega taheti noortele tutvustada ilmavaatlusõhupallidega korraldatavaid projekte ning stratosfääri avastuslendusid. Eesti Teadusagentuuri ning haridus- ja teadusministeeriumi toetatavas projektis asub meeskond septembris koolidele koostama lende tutvustavat materjali, mille abil oleks lihtsam alustada selliseid projekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles