Viljandi sai raha täiskasvanute tagasi kooli toomise tarvis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristiina Baum

Riik kutsub haridustee katkestanud täiskasvanuid tagasi kooli, et nad omandaksid põhi- või üldkeskhariduse.

Enam kui 2,6 miljonit eurot toetust saanud projektidega pakutakse kooli naasvatele täiskasvanutele õppimisoskusi arendavaid koolitusi ja lisa- või tasanduskursusi erinevates õppeainetes, olulisel kohal on ka õppijate nõustamine ja individuaalne juhendamine.

16 rahastamist leidnud projekti seas andis riik sihtasutuse Innove kaudu Viljandi linnale projekti «Teisel ringil targaks Viljandimaal» tarvis 139 215 eurot.

Oluline on muuta õppimine võimalikult paindlikuks, mistõttu pakutakse ka e-õppe kursusi ning vajadusel ka lastehoiuteenust. Projektid «Teisel ringil targaks» viiakse ellu koostöös kohalike ettevõtete, töötukassa ning Rajaleidja keskustega.

«Meie seas on suur hulk täiskasvanuid, kes võiksid õppimise juurde tagasi pöörduda ja oma konkurentsivõimet parandada ning projektidega pakutakse neile häid võimalusi seda teha,» ütles haridus- ja teadusministeeriumi täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Terje Haidak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles