Kõpu kaalub naabrite plusse ja miinuseid

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallavanema Siim Avi sõnul on mõlemal võimalikul liitumisvariandil oma plussid ja miinused, kuid kui ikkagi liituda tuleb, peab välja selgitama ka kõpulaste meelsuse.
Kõpu vallavanema Siim Avi sõnul on mõlemal võimalikul liitumisvariandil oma plussid ja miinused, kuid kui ikkagi liituda tuleb, peab välja selgitama ka kõpulaste meelsuse. Foto: Marko Saarm

Kõpu elanikud kogunevad reedel mõisasse rahvakoosolekule, et pidada aru valla võimalike liitumissuundade üle. Pärast koosolekut korraldatakse 29. augustini kestev rahvaküsitlus, et teada saada, kas kõpulaste poolehoid kandub rohkem Suure-Jaani või Viljandi vallale.

«Vallaelanikud tahavad ise kaasa rääkida,» tähendas Kõpu vallavanem Siim Avi. Ta rääkis, et üks asi on muidugi see, et vald andis haldusreformiseaduse riigikohtusse, aga teisalt ei saa lootma jääda, et liitumist ei tule. «Pärast on rumal olukord, et paneme kõik ühele kaardile ja kui taotlus jäetakse rahuldamata, siis selle ühe või kahe  kuu jooksul, kui lahend tuleb, jäävad valla huvid kaitsmata,» selgitas ta.

Rahvaküsitlus otsustati Kõpus teha viimase hetke otsusena. Kuigi näiteks enne Viljandi valla loomist korraldatud rahvaküsitluses osalenute protsent oli väga väike, tähendas Avi, et sellest hoolimata tuleb olla positiivne. «Kõpu vallas on 630 elanikku ja neist 330 elab Kõpu alevis. Ma arvan, et see juba välistab, et osalus tuleb väiksem. Me peame olema optimistlikud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles