Hiite fotovõistluse patroon Tõnis Lukas kutsub pühapaiku jäädvustama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapaik, loodus.
Pühapaik, loodus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Käimas on hiite kuvavõistlus, millele oodatakse fotosid hiitest ja teistest looduslikest pühapaikadest. Võistlusega väärtustatakse põliste pühapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustatakse nende hetkeseisund ning juhatatakse inimesi pühapaikades käima ja neid hoidma.

Üheksandat korda peetava rahvusvahelise võistluse teema on looduslikud pühapaigad: hiied ja pühad mäed, veekogud, puud, kivid ja muud loodusobjektid, mille juures juba meie esivanemad käisid palvetamas, ravimas, ande jätmas, nõu pidamas, ennustamas ja teisi kombetalitusi täitmas.

Võistluse peaauhind on 1000 eurot, hõimurahvaste auhind 300 eurot ja kuni 16-aastaste auhind 200 eurot. Lisaks jagatakse eriauhindu teemadel hiis, püha puu, kivi, veekogu, annid, hiie valu, pärimus, Vana-Võromaa, Virumaa, Mulgimaa, Jõgeva maakond, saared, looduskaitse ja muud. Oodatud on ka mujal maailmas tehtud ülesvõtted. Esimest korda on võistluse lehekülg lisaks eesti keelele inglise ja vene keeles.

Fotovõistluse patroon, Eesti Rahva Muuseumi

Tõnis Lukas 
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits/Postimees

direktor Tõnis Lukas kutsub kõiki pärandisõpru pühapaiku jäädvustama.

«Hiite fotovõistlusel osaledes aitate jäädvustada haruldast ja väärtuslikku osa Eesti ja maailma pärandist. ERM on võistlust varemgi toetanud ja teeb seda ka tänavu. Saatke oma pildid võistlusele ning tulge kindlasti ka detsembris uude majja osa saama ilusast autasustamisest,» kutsus Tõnis Lukas.

Autasustamine on 3. detsembril Tartus Eesti Rahva Muuseumi uue hoone konverentsisaalis.

Fotosid saab võistlusele saata 31. oktoobrini aadressil http://www.maavald.ee/kuvavoistlused/h .

Soovitav on saata oma kaastöö siiski võimalikult varsti ning mitte jätta seda viimasele hetkele. Siis on korraldajatel võimalik võistlejaid piltide sobivuses nõustada ning vajaduse korral jõuab teha ja saata lisapildid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles