Aeg on korstnad ja kütteseadmed üle kontrollida

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Kätte on jõudnud viimane aeg oma kütteseadmed üle vaadata ja hooldada, et peagi saabuvad jahedamad ilmad ja kütteperiood ebameeldiva üllatusena ei saabuks.

Eramajade korstnaid ja lõõre tohib ise puhastada, kuid kord viie aasta jooksul peab seda tegema väljaõppinud korstnapühkija. Ametimees puhastab ja vaatab kütteseadmed üle, teeb parandust vajavate vigade kohta ettekirjutused ning väljastab tehtud tööde kohta akti.

«Puhastamata korstnas tekkivad tahmapõlengud lõhuvad kütteseadet ja pragudest pääseb tuli ümbrust süütama,» juhib tähelepanu Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu. Tema sõnul sagenevad just puhastamata kütteseadmete tõttu kütteperioodi alguses päästjate väljasõidud tahmapõlengutele ja vigastest kütteseadmetest tingitud tulekahjudele.

Päästeameti ennetusbüroo kordab vana tõde, et korstnat ja lõõre tuleb pühkida igal aastal minimaalselt korra, kuid tihedama kasutamise puhul tuleb neid ka tihedamini puhastada. See on otseselt kasulik, sest puhastatud kütteseadmes kulub vähem kütust ning see annab rohkem sooja. Kütteseadet aitab säästa veel kvaliteetne ja kuiv küttematerjal. Kütteseadet lõhub aga ülekütmine. Seega tuleks ka väga külmade ilmadega kütmisega piiri pidada ning korraga järjest liiga palju ahju kütta ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles