Pommiähvardaja võeti vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus võttis vahi alla noormehe, kes oli uurimise andmetel teinud möödunud nädala lõpul Mõisaküla kauplusele pommiähvarduse.

Häirekeskus sai laupäeval kell 14.24 telefonikõne noormehelt, kes teatas, et Mõisakülas Sihveri tänava toidupoes on pomm. Kontrollides tehti kindlaks, et lõhkeseadeldist hoones siiski pole.

Viljandi kriminaalteenistus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Mõni tund hiljem pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni 19-aastase Hardi, kes tunnistas end süüdi.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist juhtiva Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul on Hardit varem kriminaalkorras kaks korda karistatud varguste eest.

«Uue kuriteo pani ta toime temale mõistetud üldkasuliku töö tegemise ajal. See tähendab, et ta ei ole teinud varasematest karistustest järeldusi,» lisas ringkonnaprokurör.

Eile taotles prokuratuur noormehe vahi alla võtmist ning kohus rahuldas taotluse.

Copy
Tagasi üles