Kes on linnapea Ando Kiviberg folgifestivali korraldusmeeskonnas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali ettevalmistamise ajal on Ando Kiviberg enda seletuse kohaselt kunstiline juht. Festivali ajal tegutseb ta pealiku ehk meeskonna liidrina.
Festivali ettevalmistamise ajal on Ando Kiviberg enda seletuse kohaselt kunstiline juht. Festivali ajal tegutseb ta pealiku ehk meeskonna liidrina. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnapeale Ando Kivibergile volikogu istungiks folgifestivaliga seonduva järelepärimise esitanud opositsioonipoliitikud tahavad muu hulgas teada, mis ametit linnapea festivalil peab.

Nimelt on volikogu andnud Kivibergile loa olla linnapea ameti ajal kõrvaltegevusena Viljandi pärimusmuusika festivali kunstiline juht. Festivali kodulehe andmetel oli ta aga ametis festivali pealikuna. Linnapea enda sõnul ei tähista see tiitel ametinime, vaid meeskonna vaimseks liidriks olemist.

«Ma ei kuulu festivali korraldava mittetulundusühingu juhatusse ega saa selle eest palka. Olen MTÜ realiige,» selgitas Kiviberg.  «Festivali meeskonnas nimetatakse valdkondlikke juhte pealikeks. Mind nimetatakse festivali ajal pealikuks. Festivali pealikuks. See tähendab kunstiliseks ja vaimseks liidriks olemist. See ei ole ametinimetus,» kirjutas Kiviberg Sakalale seletuseks. «Õige on, et ma ei ole pärimusmuusika keskuse juhataja ega juhatuse liige. See on Tarmo Noormaa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles