Viljandlane kahtlustab järvepallide hukkumist. Teadlased seda ei kinnita (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks päeva võistlesid Viljandis 12 riigi jetisõitjad. See, et Baltikumi suurim jõuproov järvele lubati, ei meeldinud aga sugugi kõigile viljandlastele.
Kaks päeva võistlesid Viljandis 12 riigi jetisõitjad. See, et Baltikumi suurim jõuproov järvele lubati, ei meeldinud aga sugugi kõigile viljandlastele. Foto: Marko Saarm

Viljandi järvel peetud jetivõistlus pani selle spordiala vastased uskuma, et treeningute ajal kaldavees kihutanud sõidukid hävitasid Viljandi järve kõige haruldasema elaniku – järvepalli. Teadlaste hinnangul mingit kinnitust sellele ei ole.

Viljandi järvel jetiliikluse vastu olev Jüri Reimal filmis nädalavahetusel seda, kuidas järvel võistluseks valmistuvad jetid sõitsid kaldast meetri kaugusel kohas, kus tema teada on järvepalli elupiirkond. Reimali hinnangul võis kogu maailmas haruldaseks kuulutatud vetikas saada sellest surmahoobi. Reedese Sakala digilehes rääkis järveteadlane Ain Järvalt jettide võimalikust mõjust järves elavatele kaladele ja soovitas kihutavatel sõidukitel järvepalli elupiirkonnast eemale hoida.

Teadlased pole saanud uurida

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles