Jõustruktuurid kutsusid inimesed Abja-Paluojale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliit näitas keset Abja-Paluoja oma sõjatehnikat ning see paelus eeskätt ohutuspäeva nooremaid külastajaid.
Kaitseliit näitas keset Abja-Paluoja oma sõjatehnikat ning see paelus eeskätt ohutuspäeva nooremaid külastajaid. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa suurim taasiseseisvuspäeva tähistamine oli laupäeval Abja-Paluojal, kus kaitseliitlased korraldasid rongkäigu ja piduliku rivistuse ning kohal olid ka kõik teised maakonnas esindatud jõustruktuurid.

Taasiseseisvuspäeva tähistamist korraldavad Viljandi maavalitsus ja Kaitseliidu Sakala malev sel kombel iga aasta 20. augustil ning seda peetakse iga kord maakonna eri vallas või linnas.

«Eelmine maavanem on öelnud, et kividele oskame lilli panna, aga tuleb ka pidutseda osata,» vastas Kaitseliidu Sakala maleva pealik Ahto Alas, miks peab taasiseisvuspäeva pidulikult tähistama. «Lisaks on nüüdseks üles kasvanud täiesti uus põlvkond, kes pole okupatsiooniaega kunagi näinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles