Pooled sõidukites viibijatest riskivad kaelatraumaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud kampaaniaga «Vali õige kõrgus!» juhib maanteeamet sõidukijuhtide ja kaassõitjate tähelepanu peatoe kõrguse reguleerimise olulisusele. Amet hoiatab, et vale kõrgusega peatoega autoõnnetusse sattudes on väga suur oht saada surmavaid vigastusi või seljaaju trauma.

Maanteeameti pressiteate kohaselt paiskub inimese pea kokkupõrkel tahapoole. Kui peatugi asetseb madalal või peast eemal, ei taga see kaitset, vaid laseb peal liikuda liiga kaugele. Parima kaitse tagamiseks peab peatoe ülemine äär olema peast kõrgemal või vähemalt sellega ühel tasemel ning peatugi peab olema peale võimalikult lähedal. Autos tuleb vältida ka kuklasse jäävaid metallist juuksekinniteid, mis võivad kokkupõrkel pead vigastada.  

Eesti on Euroopas esirinnas seljaaju traumade poolest, neid esineb Lääne-Euroopa riikide keskmisega võrreldes kolm korda rohkem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles