Innovest saab taotleda toetust noorte ja pikaaegsete töötute tööle aitamiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innove on avanud taotlusvooru, kuhu oodatakse projekte, millega pakutavad tegevused aitavad tööturule 16–29-aastasi noori ning pikka aega töölt eemal olnud inimesi.
Innove on avanud taotlusvooru, kuhu oodatakse projekte, millega pakutavad tegevused aitavad tööturule 16–29-aastasi noori ning pikka aega töölt eemal olnud inimesi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Innove ja sotsiaalministeerium on avanud taotlusvooru, kuhu oodatakse projekte, millega pakutavad tegevused aitavad tööturule 16–29-aastasi noori ning pikka aega töölt eemal olnud inimesi. Taotlusvooru rahastab Euroopa sotsiaalfond.

Innove tööelu keskuse juhi Ülle Luide sõnul saab projektides pakutavate teenuste abil pikaaegsetele töötutele ning noortele läheneda personaalsemalt, leida igale just sobiv teenus: pakutakse mitmesuguseid nõustamisi ja koolitusi, tugiisiku võimalust, tööpraktikat tööandja juures ja tööklubide tegevustes osalemist. «See on mõeldud tööeluks ettevalmistamiseks sooviga aidata tekitada tööharjumust, arendada oskusi ja tõsta tööotsija enesehinnangut, et ta julgeks ja tahaks üldse tööle kandideerida,» selgitab Luide.

Toetust on Innovest oodatud taotlema juriidilised isikud, FIE-d, omavalitsusüksused ning valitsusasutused ja nende hallatavad riigiasutused. Toetust antakse ühele projektile sada kuni nelisada tuhat eurot.

Taotlusi saab esitada järgmistele tegevustele toetuse saamiseks.

• Esimese ja teise taseme haridusega 16–29-aastaste noorte konkurentsivõime parandamine ja tööle aitamine. Taotlusvoor avati 1. detsembril 2015 ja on avatud kuni 30. juunini 2020 või kuni eelarveraha lõppemiseni.

• Pikka aega (vähemalt 12 kuud) tööturult eemal olnud inimeste konkurentsivõime parandamine ning tööle aitamine. Teine taotlusvoor on avatud 22. augustist 2016 30. juunini 2020 või kuni eelarveraha lõppemiseni.

Taotlusvooru tutvustamise infopäevad on 30. augustil Tallinnas ja 31. augustil Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles