Urissaare kantripidu pakkus osalejale tõelist maaelu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Tänavu on ikka sada protsenti kantri,» tõdes Urissaare kantripeo korraldaja Priit Oks, viidates ingliskeelse sõna country eestikeelsele vastele, mis kontekstis võiks olla maaelu.

Oks seisab juttu ajades just tühjaks jäänud põllul, millel äsja lõpetasid võistlemise Eesti tõugu hobused oma ratsanikega. Põld on kohati porine, kohati aga päris mudane. Õhus olev lõhn liidab endas kuivava muda ja sõnniku aroome ning pea kohal särab hele päike.

Teist aastat ühe Karksi valla talumaadel peetaval festivalil oli laupäeval kella poole viie ajal pidu täies hoos. Priit Oks ise oli pool tundi varem lõpetanud esinemise oma bändiga ning juba mõniteist minutit hiljem viis ta põllul läbi hobuste tünnisõidu võistlust. Samal ajal korraldasid tema kolleegid taluõuel tõelise kantrimehe ja -naise valimist. Selle esimene ala oli kõrgele puu otsa ronimine, neli jõuproovi seisis aga veel ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles