Sõjameeste ühing käis EKRE kutsel riigikogus (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala sõjameeste seltsi delegatsioon riigikogus. Ühingusse kuuluvad nii Saksa armee vormis 1940. aastate algul Punaarmee vastu võidelnud kui nende toetajad.
Sakala sõjameeste seltsi delegatsioon riigikogus. Ühingusse kuuluvad nii Saksa armee vormis 1940. aastate algul Punaarmee vastu võidelnud kui nende toetajad. Foto: EKRE

Teises maailmasõjas Saksa armee mundris Punaarmee vastu võidelnud Viljandimaa mehi koondav ja esindav Sakala sõjameeste ühing külastas reedel Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimehe Jaak Madisoni kutsel riigikogu.

Seoses 25 aasta möödumisega taasiseseisvumisest otsustas Madison pidada meeles sõjamehi, kes võitlesid vaba Eesti eest, kuid keda Eesti valitsus ei ole ametlikult tunnustanud.

«Need mehed olid kangelased, kes võitlesid okupeeriva Punaarmee vastu, kartmata langeda oma isamaa eest. Vähim, mida me teha saame, on vabadusvõitlejaid meeles pidada ning uutele põlvkondadele nende mälestust edasi anda,» ütles Madison.

EKRE esindaja teatel on see erakond ainus, kes on kutsunud Sakala sõjameeste ühingu liikmeid riigikokku. «Erinevalt teistest parteidest ning ministritest ei häbene me nende panust Eesti eest sõdimisel. Praegu on elus veel ligi poolsada Punaarmee vastu sõdinud veterani, seega on viimane aeg neile edasi anda ühiskonna ja riigi tänu kunagise kangelaslikkuse eest,» leidis Madisson ajakirjandusele saadetud pressiteates.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles