Riigikontroll küsis Viljandi linnapealt politseist saadud kirja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontroll.
Riigikontroll. Foto: Peeter Langovits

Riigikontroll tahab enda kätte politseist tulnud kirja, millega vabastati Viljandi linnapea võimalikust korruptsioonikahtlusest. Kirja soovib riigikontroll tööplaanis oleva auditi tegemiseks ning linnavalitsuses juhtunut eraldi uurida ei kavatseta.

Riigikontroll viib 2016. aasta tööplaani alusel läbi auditi «Uue korruptsioonivastase seaduse rakendamine kohalikes omavalitsustes» ning Viljandi juhtum sobib auditis uuritavaga.

 «Kiri, mida riigikontroll Viljandi linnavalitsuselt küsis, aitab paremini mõista erinevaid situatsioone, mis võivad omavalitsuste praktilises töös ette tulla ning on vaid väike osa kogu teabest, mida riigikontroll erinevatest omavalitsustest ja asutustest koondab, et selle eelselgitusmaterjali põhjal audititegevusi planeerida,» selgitas riigikontrolli avalike suhete juht Toomas Mattson. «Riigikontrollil ei ole kavas läbi viia eraldi auditit, mis puudutaks konkreetselt 18. juulil Viljandi linnavalitsuse istungil toimunut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles