Liituvad vallad annavad preemia veekeskuse ehitamiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekeskust kavandatakse Viljandi kesklinna spordihoone ja kaubamaja taga asuvale platsile.
Veekeskust kavandatakse Viljandi kesklinna spordihoone ja kaubamaja taga asuvale platsile. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavolikogu andis loa alustada vallajuhtidel linnaga kõnelusi, et leida parim viis, kuidas veekeskust rajada ja milline äriühing selleks luua. Viljandi ümber liituvad vallad on välja pakkunud võimaluse, et riigilt tulev 500 000 euro suurune ühinemispreemia võiks minna veekeskuse rajamiseks.

Pärast haldusreformi plaani tekkimist jääb esialgu ettevõtte loomisest kõrvale Tarvastu vald, sest tõenäoliselt liitub nimetatud omavalitsus Viljandi vallaga ja Mustla piirkonna inimesed saavad seeläbi tulevikus veekeskuse osanikeks.

«Oleme arutanud, et Viljandi, Tarvastu ja Kolga-Jaani valla 500 000 euro suurune ühinemispreemia võikski minna veekeskuse tarbeks,» selgitas Tarvastu vallavanem Alar Karu. «Seepärast pole Tarvastul ja Kolga-Jaanil mõtet praegu aktsiaseltsiga liituda, sest see saab teoks pärast haldusreformi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles