Sööme sõnu. Kõik pere õnne nimel

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üllar Priks

Mul on kodus nagu väikest viisi kriisiolukord: naispere lihtsalt ei söö liha. Ei taha ja ei söö. Aga mina? Mis minust sedasi saab? Ma võin ju kõhnaks jääda! 

Esiti käisin ikka päris mustade mõtetega ringi. Kõht korises ja tundus, et keegi ei armasta mind. Elu on haud ja kõik need jutud. Siis suutsin vaid kaks lahendust välja nuputada: tuleb kas lahku minna või taimetoitlaseks hakata. Otsast tundus see teine variant juba terendavat, sest grilliõhtutel üle paari saslikutüki enam makku ei tahtnudki. «Ah selline see allakäigutrepp siis ongi,» mõtlesin noruspäi. Aga ühtäkki sähvatas. Tuleb teha toitu nii, et oleks midagi kõigile. Ühele liha, teisele juurikaid, eks. 

Esimene katse kandis igatahes vilja. Naised sõid köögiviljad ilusti ära ja minu meelest võttis proua salaja tükikese kana kah. Jääme vist ikka kokku ja elu on jälle lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles