Bürokraatia ajab talendi koju

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SK Tääksi meeskonna 17-aastasel väravavahil Marten Ritsonil (pildil) oli suurepärane võimalus treenida enam kui aasta Soome linna Seinäjoki klubi juures. Seal mängivad ka Mihkel Aksalu ja sellest suvest alates Tarmo Kink.
SK Tääksi meeskonna 17-aastasel väravavahil Marten Ritsonil (pildil) oli suurepärane võimalus treenida enam kui aasta Soome linna Seinäjoki klubi juures. Seal mängivad ka Mihkel Aksalu ja sellest suvest alates Tarmo Kink. Foto: Marko Saarm

Tääksi spordiklubi treeningutel alguse saanud jalgpallur Marten Ritsoni karjäär on mõneks ajaks ootelehele pandud, sest seni pole suudetud hiiglaslikust bürokraatiaseinast läbi rammida.

Tääksi spordiklubi ja Soomes Seinäjokis tegutseva jalgpalliklubi aastaid kestnud sõprussuhete jätkuna jõudis Suure-Jaani noormees Marten Ritson kaks aastat tagasi meie põhjanaabrite paremikku kuuluva klubi juurde treeningutele. Eelmise aasta juulist tänavu kevadeni elas väravavaht Seinäjokil, kus käis koolis ja harjutas jalgpallimängu. Eesti noortekoondise vaateväljas tiirlev 17-aastane väravavaht arenes oma sõnul võõrsil veedetud perioodil palju, kuid ilma mängupraktikata kipub tehtud töö kasulikkus küsitavaks muutuma. Ametlikel võistlusmängudel Soomes ta paraku osaleda ei saanud.

Seni pole õnnestunud eestlast Seinäjoki klubijalgpalli noortesmeeskonna koosseisu registreerida, sest vajalikku luba pole maailma jalgpalliföderatsiooni (FIFA) peakorterist tulnud. Tääksi spordiklubi juht Toomas Aavasalu sõnul on soomlased teinud FIFA-le Marten Ritsoni üleminekuks kaks taotlust, aga mõlemale on tulnud eitav vastus. Praegu oodatakse põhjendust kolmandale äraütlemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles