Haruldased kaadrid kohtumisest alampolkovnikutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1991. aasta 21. augustil Viljandi maavalitsuses peetud rahvakoosolek
1991. aasta 21. augustil Viljandi maavalitsuses peetud rahvakoosolek Foto: Kaader videost

Toome vaatajani osa materjalist, mille jäädvustas 21. augustil 1991 Viljandi maavalitsuse saalis videoentusiast Peeter Luhaär.

Kaheksa päeva pärast augustiputši ajal peetud rahvakoosolekut Viljandi maavalitsuse saalis ilmus Sakalas artikkel, milles Viljandi dessantüksuse komandöri kohuseid täitnud alampolkovnik Vjatšeslav Posohhovi ja poliitülema alampolkovnik Igor Kozatševski juttu refereeris ajakirjanik Toomas Mattson.

«21. augusti rahvakoosolekul maavalitsuse saalis ütles alampolkovnik Vjatšeslav Posohhov: «Ma arvan, et tegime õigesti, kui otsustasime, et miitinguid ja demonstratsioone kokku ei kutsuta. Need on erakorralise komitee otsusega keelatud ja kõik peavad seda käsku täitma, nii teie kui meie. /.../ Mina arvan, et need otsused on selleks, et riik edasi areneks. Seal on ju räägitud vaid heaolu tõstmisest ja distsipliini tugevdamisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles