Võhma tapja soovib kergemat karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Ligi kümme aastat tagasi Võhmas lapse silme all automaadivalanguga noore pereisa tapnud Heigo Maimjärve süüasi jõudis Tartu ringkonnakohtusse, kus tema kaitsja taotles karistuse vähendamist.

Avalikkust vapustanud tulistamisega lõppenud sündmused said alguse 2001. aasta 7. aprilli õhtul, kui seltskond viljandimaalasi pidas Võhma baaris ON Kirke-nimelise neiu sünnipäevapidu. Seal puhkes Heigo Maimjärve ja 29-aastase Ivari vahel tüli ning järgmisel päeval otsustas Maimjärv uurimisandmetel Ivarile kätte maksta.

Varem varguste eest kohtulikult karistatud Maimjärv võttis kaasa PPŠ automaadi ning läks Ivari poole. Kui too ukse avas, tulistas Maimjärv tema pihta salvetäie padruneid. Surm saabus silmapilkselt. Ohvri väike laps, kes oli tulistamise eest kõrvaltuppa varjunud, sai kergelt vigastada, sest teda tabasid uksepiida tükid, mille kuulid olid lendu paisanud.

Kuigi politsei tuvastas kiiresti, et päästikule vajutas just Maimjärv, õnnestus tal korrakaitsjate eest põgeneda ning 2001. aasta augustis peatas politsei kriminaalmenetluse.

Aastaid hiljem selgus, et Maimjärv oli põgenenud Hispaaniasse, kus ta jätkas kuritegelikku elu. Nimelt jäi ta sealsetele ametivõimudele vahele narkootikumide ebaseadusliku käitlemisega ning sattus trellide taha.

Mullu 10. märtsil andsid Hispaania korrakaitsjad Heigo Maimjärve oma Eesti kolleegidele üle ning 2. novembril mõistis Tartu maakohus ta tapmises süüdi. Ta sai üheksa-aastase vangistuse.

Heigo Maimjärve kaitsja vandeadvokaat Toomas Alp maakohtu otsusega ei leppinud ja viis kaasuse ringkonnakohtusse. Alp taotles kolmapäeval Tartu maakohtus Maimjärve süü ümberkvalifitseerimist provotseeritud tapmiseks ning talle maksimaalselt kaheaastase vangistuse määramist. Ringkonnakohus langetab otsuse 9. veebruaril.

Copy
Tagasi üles