Juhtkiri. Meie suund

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Eilne Postimees kirjutas Eestis hüppeliselt kasvanud huvist relvade vastu. Poole aastaga on siinmail lisandunud umbes sama palju relvaloa omanikke kui mullu terve aasta peale kokku. Sealjuures on kasv tulnud suuresti kõrgharidusega kontoritöötajate najal.

Seda kõike seletatakse kahe asjaoluga. Ühest küljest nenditakse, et vähemalt osa inimesi on relvasaamise pika ja kuluka kadalipu võtnud ette hirmust pagulashordide ja muu säärase ees. Ent kahtlemata on rolli mänginud ka tõik, et aasta algul taheti Euroopa Komisjoni eestvõttel relvaseadusi karmistada. Ehkki plaanist ei saanud asja, pani see inimesed tegutsema.

Relvadega seonduv on üks neist teemadest, mida ei tohi nii-öelda üle mõelda ja sellega asjatult paanikat külvata. Politsei usub, et peamine tegur on olnud just seaduse ümber toimunu, ja leiab seetõttu, et tulirelvade soetamise  rekordtempo on ajutine nähtus. Niisugune prognoos kõlab nii julgustava kui usutavana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles