Folgilisi varitses oht salajasse sügavikku kukkuda

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeühingu majas laoruume rentiva osaühingu Elamuspank juhataja Kalvi Kants mõõtis nööri otsa seotud kivi ja mõõdulindiga õue keskele üllatuslikult tekkinud kaevu sügavuseks seitse meetrit ja 20 sentimeetrit. Sügava augu pervel seistes võib aimata, et seda kattis seni pelgalt habras puidust kaas ning umbes paarikümne sentimeetri jagu pinnast ja killustikku.
Tuletõrjeühingu majas laoruume rentiva osaühingu Elamuspank juhataja Kalvi Kants mõõtis nööri otsa seotud kivi ja mõõdulindiga õue keskele üllatuslikult tekkinud kaevu sügavuseks seitse meetrit ja 20 sentimeetrit. Sügava augu pervel seistes võib aimata, et seda kattis seni pelgalt habras puidust kaas ning umbes paarikümne sentimeetri jagu pinnast ja killustikku. Foto: Rannar Raba

Viljandi vanalinnas tuletõrjeühingu hoovi keskosas, kus alles paar nädalat tagasi nautisid sajad folgilised muretult muusikat, varises sisse sügav kaev, mille olemasolust polnud kinnistu omanikul varem aimu.

Pritsimeeste majas laoruume rentiva ürituskorraldusfirma Elamuspank instruktor Tauri Pihlak laadis teisipäeva õhtupoolikul hoone ees kaubikust töövahendeid maha, kui kuulis ühtäkki selja tagant tugevat mütsatust. Pilku pöörates avastas ta, et kohas, kus ta alles mõni hetk varem oli autoga manööverdanud, haigutab nüüd umbes meetrise läbimõõduga mustendav sügavik.

Kui avause ülemine ots on ringikujuline, siis 20–30 sentimeetrit allpool muutub see neljakandiliseks, sest on piiritletud hästi säilinud puidust raketega. Seega polnud tühimik loodusjõudude uuristatud, vaid avanenud oli aastakümneid kasutuseta seisnud kaev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles