Koolitajad näevad maanteeameti reformis hoopi rahakoti pihta (1)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskuses ootab ametlikku avamist Eestis uudne suurtele sõidukitele mõeldud libedasõidurada. Teisisõnu on kool loonud kohapeal kõik õppimiseks vajaliku, kuid riikliku sõidueksami tegemise võimalus ähvardab kaduda. Pilt on tehtud mullu sügisel.
Viljandi kutseõppekeskuses ootab ametlikku avamist Eestis uudne suurtele sõidukitele mõeldud libedasõidurada. Teisisõnu on kool loonud kohapeal kõik õppimiseks vajaliku, kuid riikliku sõidueksami tegemise võimalus ähvardab kaduda. Pilt on tehtud mullu sügisel. Foto: Elmo Riig

Kui sõidueksami tegemise võimalus maakonnakeskusest kaob, tabab kohalikke autokoole ja sõiduõpet pakkuvaid kutseõppeasutusi kõva hoop, usuvad asjaosalised.

Viljandis, Tallinnas, Paides ja Raplas tegutseva LRK Autokoolituse juhatuse esimees Jaan Kleemann on veendunud, et maanteeameti reformikava elluviimine sel kujul, nagu avalikkusele on esitletud, tekitab piirkonniti ebavõrdse konkurentsi ja see annab eksamitegemise võimaluseta jäänud linnades tegutsevate autokoolide majanduslikus seisus selgesti tunda. Viljandi kutseõppekeskuse direktor Tarmo Loodus kinnitas samuti pikemalt mõtlemata, et maakonna kadumine sõidueksami kaardilt kasvatab tublisti kooli kulusid ning kahandab atraktiivsust.

Kaks võimalust

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles