Riigijuhid küsisid kõpulaste protestile vastamiseks lisaaega

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kui riigikohus Kõpu valla taotlusele oma hinnangu annab, tahab ta teada saada terve rea asjasse puutuvate riiklike institutsioonide seisukoha. Parlament palus oma vastuse vormistamiseks lisaaega ning nihutas seega arutelu alguse paari nädala võrra edasi.
Enne kui riigikohus Kõpu valla taotlusele oma hinnangu annab, tahab ta teada saada terve rea asjasse puutuvate riiklike institutsioonide seisukoha. Parlament palus oma vastuse vormistamiseks lisaaega ning nihutas seega arutelu alguse paari nädala võrra edasi. Foto: Erik Prozes / Postimees, Marko Saarm

Riigikogu palus 15. septembrini ajapikendust, et anda Kõpu vallavolikogust riigikohtule läkitatud põhiseaduslikkuse järelevalve taotlusele oma kommentaari.

Viljandimaa väikseima valla volikogu esitas 30. juunil riigikohtule taotluse tunnistada põhiseadusega vastuolus olevaks tänavu parlamendis heaks kiidetud haldusreformi seadus.

Taotluses leidunud puudustele viidates jättis riigikohus 12. juulil selle käiguta ning andis kõpulastele dokumendi paremaks viimistlemiseks kaks nädalat aega. Täiendused laekusidki õigeks ajaks, misjärel palus riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium valitsusel, riigikogu esimehel, õiguskantsleril, rahandusministeeriumil, regionaalministril, linnade liidul ning maaomavalitsuste liidul 30. augustiks kõnealuses küsimuses esitada oma arvamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles