Maja elab järgmistele põlvedele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murri häärber tähistab 85 aasta möödumist ajast, mil ärimees Ernst Timma selle 9000 krooni eest ostis ning seal aiandust arendama hakkas.
Murri häärber tähistab 85 aasta möödumist ajast, mil ärimees Ernst Timma selle 9000 krooni eest ostis ning seal aiandust arendama hakkas. Foto: Elmo Riig

Peagi möödub 85 aastat sellest, mil Murri häärber hakkas oma aiandusrada käima, sest 1931. aasta 25. augustil ostis ärimees Ernst Timma 9000 krooni eest talu, kus hakkas kohalikele inimestele tööd ja leiba pakkuma. 

Nõnda hakkaski Muri külas aiandustalu välja kujunema. Seal kasvatati lilli ja arendati puukooli. Timma ise seal suuremat ei viibinud. Käis enamasti suviti ning imetles maja teise korruse lääneküljelt õhtupäikses lilleaeda, mille kujundasid sama aedniku käed, mis on presidendi lossi aias vaeva näinud. Hommikuti mõnules ärimees aga idaküljel, pilk puukoolil. Praegugi kõrgub seal muude eksootiliste puude hulgas näiteks mandžuuria pähklipuu ja seedermänd, mille otsas toimetas orav. «Ta tahab sealt ju pähkleid kätte saada,» lausus Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse seltsi perenaine Leili Nael. «Meie näeme neist mõnda üksikut puu all maas.»

Murri häärber pakkus tööd ja leiba

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles