Viljandi kohal visatakse õhupallilt alla pokemoninukud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval hakkab Viljandi kohal sadama pokemoninukke, mida saab päriselt otsima minna.
Neljapäeval hakkab Viljandi kohal sadama pokemoninukke, mida saab päriselt otsima minna. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Viljandis tegutsev teadusteater Teeme Keemiat viskab neljapäeval ilmavaatlusõhupallilt linna pehmest materjalist tehtud Pokemoni tegelasi, et noortes teaduse vastu huvi tekitada.

«Neljapäeval on võimalik Viljandi linnas mängida populaarsust koguvat mängu Pokemon GO füüsiliselt eksisteerivate tegelastega,» andis Teeme Keemiat teadusteatri juht Mikk Mihkel Vaabel teada.

Ilmavaatlusõhupalliga lennutatakse kõrgustesse pehmed Pokemoni tegelased, mis visatakse umbes poole kilomeetri kõrguselt alla nii, et nad kukuvad juhuslikesse asukohtadesse üle Viljandi linna.

Kõiki huvilisi oodatakse liituma sündmusega Facebookis, kust leiab ka täpse info koos täpsete kellaaegade ning kogunemiskohtadega: https://www.facebook.com/events/536125406594708/

Ettevõtmise eesmärk on tutvustada noortele ilmavaatlusõhupallidega sooritatavaid stratosfääri avastuslendusid. «Stratosfääri avastamine pole midagi nii ulmelist, kui see algselt tunduda võib. Oleks vahva, kui juba põhikooliklassides korraldataks taolisi projekte, et noortes teaduse vastu huvi tekitada.» lootis Vaabel.

Idee autori Viktor Tunni sõnul on lennu seostamisel Pokemonidega võimalus jõuda suurema hulga noorteni ning seetõttu tuligi äkkideest kinni haarata ja projekt ellu viia. «Viljandis liikudes näen tihtilugu mööda tänavaid kõndivaid noori inimesi, kelle pilgud on vaid telefonidesse suunatud, et püüda tänavatel paiknevaid elukaid jahtida. Loodame, et tegelaste allakukkumine palli pardalt aitab noortel leida põnevat ka teaduses.» sõnas Tund.

Eesti Teadusagentuuri ning Haridus ja Teadusministeeriumi poolt toetatava projekti raames loodetakse koolide jaoks luua tutvustavaid materjale, mille abil oleks lihtsam alustada taoliste projektidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles