Kõikide vigastatud loomade ja lindudeni abi ei jõua (1)

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre elanikul Gaute Nurmsel soovitati keskkonnakaitse valvetelefonilt viia murtud jalaga toonekurele vett. Hiljem on eksperdid sellise soovituse halvaks mõtteks tunnistanud. Rohkem abi see murtud jalaga toonekurg ei saanud ning tema saatus on teadmata.
Holstre elanikul Gaute Nurmsel soovitati keskkonnakaitse valvetelefonilt viia murtud jalaga toonekurele vett. Hiljem on eksperdid sellise soovituse halvaks mõtteks tunnistanud. Rohkem abi see murtud jalaga toonekurg ei saanud ning tema saatus on teadmata. Foto: Elmo Riig

Holstre elanik Gaute Nurmse helistas möödunud nädalavahetusel kolm korda keskkonnakaitse valvetelefonile, et murtud jalaga toonekurele abi kutsuda. Iga kord kinnitati, et loodusvahiga on ühendust võetud, kuid abi kohale ei jõudnud.

Lisaks soovitas valvetelefonil 1313 vastanud inimene Nurmsel kurele vett viia, kuid samas väidavad kõik spetsialistid, et suurtele lindudele läheneda ei tohiks.

Gaute Nurmse leidis vigastatud linnu Mustla–Viljandi maantee äärest. Ta teatas sellest kohe keskkonnaametile ning sealt lubati, et spetsialist võtab temaga ühendust. Nurmse rääkis, et loodusvaht helistas talle alles pühapäeval pärast seda, kui lugu oli meediasse jõudnud. «Esmaspäeva hommikul lubati linnule järele tulla,» sõnas Nurmse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles