Ilm ei tee teatrit, teater teeb ilma

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkusaamine Kuhjaveres pakkus vaatamis- ja esinemisrõõmu.
Kokkusaamine Kuhjaveres pakkus vaatamis- ja esinemisrõõmu. Foto: Elmo Riig

Ilmataat otsustas Kuhjavere külarahvale ja harrastusteatri armastajatele näidata, mis ta suudab, ning peletas suure sajuga nii mõnegi neist eemale. Tõeline teatriarmastaja ei lasknud end tema tujudest aga häirida, vaid istus, kummikud jalas ja kahepäevasest ladistamisest niisked riided seljas, ning nautis vaatemängu.

Kuhjavere külateatrite festivali saatis seekord paduvihm. Korraldajad Romeo ja Urve Mukk ei mäletanud, et 11 eelmisel korral oleks taevaluugid nõnda valla olnud. Oma jälje jättis see ka külaliste arvule, neid oli Urve Muki hinnangul kogunenud eile ligi 160, juhul kui teatrirahvas kaasa arvata. Pühapäeva hommikul vaatas päeva esimest lavastust vähem kui sada inimest.

Ilm ei tee teatrit, meie teeme!» Nende sõnadega kuulutas Urve Mukk 12. festivali teise päeva avatuks. Aga enne, kui lavale lasti päeva esimene teatritrupp, kelleks oli Võhma Rassijad ja kes etendas August Kitzbergi «Neetud talu», edastas Urve Mukk talle hommikul helistanud festivali patrooni Kalju Komissarovi sõnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles