Noored ei mahtunud bussi ära ja kuulasid vanaema pajatusi Facebooki vahendusel

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu koopani jäi mõnisada meetrit, kuid selleni jõudmiseks oleks tulnud ületada elektrikarjus ja trügida läbi lehmakarja. Seepärast piirdusid ekskursandid bussis lugude kuulamisega.
Maimu koopani jäi mõnisada meetrit, kuid selleni jõudmiseks oleks tulnud ületada elektrikarjus ja trügida läbi lehmakarja. Seepärast piirdusid ekskursandid bussis lugude kuulamisega. Foto: Elmo Riig

​Laupäeva lõuna paiku, kui vihma sadas, lootis giid kogu südamest, et bussimatka, mille ta pärastlõunaks oli kavandanud, ei pea ära jätma. Sellest oleks tal olnud kahju, sest 43-kohaline buss sai tellitud ning see seisis juba varakult kollase muuseumi kõrval.

Giid oli August Kitzbergi majamuuseumi süda ja hing Asta Jaaksoo ning matk, mida ta kavandas, korraldati kirjanikuhärra Kitzbergi mälestuseks. Ligi kolm tundi vältav ekskursioon viis inimesed sulesepa nooruspõlve radadele Saksaveskile, Polli, Nuia ja Maimu koobaste juurde. See oli osa «Augustiööst Augustiga».

Süngest ilmast hoolimata kogunes rahvast määral, mis valmistas Asta Jaaksoole rõõmu. Lõpuks oli buss inimesi nõnda täis, et nooremad otsustasid eakatele ruumi teha. Nad sättisid end autodesse ning võtsid bussile sappa. Ekskursioon võis alata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles