Trad.Attack!: nüüd alles hakkame hoomama, millega toime tulime

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgi superstaar Trad.Attack! tõi lavale lisaks tehnika viimasele sõnale ka animistliku maailma, kus oma koht oli huntidel, karudel, kassidel ja lindudel.
Folgi superstaar Trad.Attack! tõi lavale lisaks tehnika viimasele sõnale ka animistliku maailma, kus oma koht oli huntidel, karudel, kassidel ja lindudel. Foto: Elmo Riig

Trad.Attack!-i Viljandi pärimusmuusika festivalil antud laupäevane kontsert oli midagi sellist, millest räägitakse veel kaua. Nüüd on sellest mitu nädalat möödas ning trio liikmed Sandra Sillamaa ja Jalmar Vabarna avasid veidi lähemalt selle massiivse, ligi 7000 inimest kokku meelitanud sõu telgitaguseid.

Trad.Attack!-i Kirsimäe kontsert keeras folgi ajaloos põhimõtteliselt uue lehekülje. Kui kaua seda ette valmistati?

Sandra Sillamaa: Idee sündis talvel, sest tahtsin folgil teha midagi uut. Mul on hea sõbranna, kes vaatab kogu aeg suuri kontserte. Tema tõukaski tagant, et folgiskeenel võiks ka teha sellist tervikut: visuaal, valgus, tantsijad ja nii edasi. Aprillis panime kava kokku. Mais leidsime kampa õiged inimesed. Juunis tegime aidas proove ja läbimänge ning salvestasime, et valgus ja visuaal saaksid asjaga tegeleda, sest olime terve juulikuu ära. Siis jäi veel folgil reedeöine proov, mis algas kell 3 ja lõppes hommikul kell 7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles