Kalle Jents: augustiputši ajal oli kõige ärevam hetk

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta augustis on Kalle Jents tagasi eraettevõluses ning juhib enda  loodud trükikoda Hetika.
2016. aasta augustis on Kalle Jents tagasi eraettevõluses ning juhib enda loodud trükikoda Hetika. Foto: Marko Saarm

Kalle Jents on viljandlastele hästi tuntud mees. Rahvarinde Viljandimaa juht, neli aastat Viljandi linnapea ja neli aastat Riigikogu liige. Pärast ülikooli töötas Jents muide prokuratuuris uurijana ja laulis ansamblis Günf. Nüüd juhib Kalle Jents taas oma perefirmat Hetika. Ta istub oma firma kontoris ja meenutab Sakala palvel pöördelist 20. augustit 1991.

«Eks kõik hakkas peale 1988. aasta suvel ja ma arvan, et Eesti Vabariik hakkaski just siis vaikselt tekkima, kuigi enamik muidugi ei uskunud, et tuleb täielik sõltumatus. Kõik käis aga korraga ja väga ruttu ning 1992. aasta  jaanipäevaks oli meil juba oma raha!

1991. aastal töötasin ma Viljandi maavalitsuses kultuuriameti juhatajana. Samal ajal olin ka rahvasaadikute linnanõukogu liige, see muutus peagi linnavolikoguks. Kui 1990. aastal olid linnanõukogu valimised, siis sinna võis kuuluda ainult 11 liiget, linnapea sai valida ainult nende hulgast. Ma olin siis Rahvarinde vanem ja sain üle 2700 hääle. Olen ka hiljem kandideerinud ja päris hea häältesaagi saanud, kuid mitte kunagi hiljem nii palju. See oli üks omapärane aeg ja valmimissüsteem oli ka teine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles