Juhtkiri. Torm klaasis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

See, et folgifestivali platside rendi teemast tõusis lugu, mis sundis Viljandi linnapead ja festivali pealikku Ando Kivibergi lausa politseisse minema, on torm veeklaasis. Linn ei ole kahju saanud ja kui sellele keerulisele loole tagasi vaadata, on kõik oma tööd päris korralikult teinud.

Probleem on muidugi selles, et Ando Kiviberg peab korraga Viljandi linnapea ja Viljandile kõige tähtsama maineürituse pealiku ametit. Selles pole iseenesest midagi halba, aga leidub kriitikuid, kes ametite sidumist Kivibergile ette heidavad. See peaks omakorda sundima linnapead hoidma need kaks tegevust lahus, sest on ju festivalil ja seda korraldaval pärimusmuusika keskusel linnaga hulk rahaasju ajada.

Loomulikult peab linnavalitsuse liige esitama küsimusi, kui ta pole veendunud, kas linna raha ikka õigele asjale antakse. Muidugi tuleb opositsioonil kontrollida, kas linnavalitsuse otsustes on kõik seaduspärane. Praegusel juhul on Sakala veendunud, et raha on antud õigele asjale ja ka otsus on langetatud korrektselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles