Uued lastekodud ootavad ehitajaid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikemõisa väikelastekodu.
Väikemõisa väikelastekodu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalministeerium otsib Viljandi Lastekodu ning linna külje all asuva Väikemõisa Väikelastekodu nelja peremaja ehitajat.

Viljandisse, Künni tänavale on kavandatud kaks uut hoonet ning vahetult linna piiri taha ehk Saarepeedi valda, Peetrimõisa külla peavad kerkima samuti kaks maja.

Tõenäoliselt hakkavad hooned välja nägema sarnased, sest neljale hoonele otsitakse ühte ehitajat ning mõlemas kohas, peavad majad vastama sarnastele kriteeriumitele.

Ühes majas hakkab tulevikus elama kuni kümme last.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur usub, et suurte lastekodude asemele kerkivad peremajad tekitavad emata-isata kasvanud lastes enam peretunnetust.

Viljandi kahe ja Väikemõisa väikelastekodu kahe peremaja ehituse hanke eeldatav maksumus on 1,4 miljonit eurot. Ehitusfirmad saavad ministeeriumile pakkumise esitada 16. veebruariks ning majad peavad valmis saama 31. detsembriks.

Viljandi Lastekodu ja Väikemõisa Väikelastekodu ehitamist finantseeritakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammi rahadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles