Juhtkiri. Ametnikud on kodanike heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Selleks ei pea olema Viljandi või mõne teise sõidueksami tegemise võimalusest ilma jääva linna patrioot, et maanteeameti reformikavasse kriitiliselt suhtuda. Piisab sellest, kui saad aru või tead omast käest, et ka pealinnast kaugemale jäävates Eesti paikades elatakse päris elu. Kui vaadelda meie riiki tervikuna ja mitte mõelda pealinnakeskselt, on plaanitavaid muudatusi väga raske põhjendatuteks pidada.

Seda kõike on maanteeameti kavatsuste kohta erinevate sõnastustega juba öeldud. Kuid võib öelda, et Raimo Ronimoisi arvamuslooga, mis on tänases Sakalas, saab niisugune seisukoht kaalu tublisti juurde. Fakt, et samas süsteemis aastaid juhtival kohal töötanud ning vaid hiljuti sealt lahkunud inimene teeb järjest argumente ja arve välja tuues valitud kursi suhtes kõva kriitikat, on kahtlemata tähelepanuväärne.

Muu hulgas rõhub autor asjaolule, mille vaimus on kirjutatud ka riigiametniku eetikakoodeks: ametnikud on kodanike heaks, mitte vastupidi. Raske on öelda, kui paljud mõtlevad, et see arvamus on idealistlik või lausa naiivne. Kui neid pole vähe, siis on see ühiskonnale probleem. Kodanikukeskne ühiskond ei ole helesinine unistus, kui rahvas pole allaheitlikult meelestatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles