Ligi 30 tsiklimeest, sinimustvalge lipp sabas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandushuvilised sõitsid Valgevenesse suurele messile.
Põllumajandushuvilised sõitsid Valgevenesse suurele messile. Foto: Aarne Mäe

Juba mitmendat aastat paneb Rakveres põllumajandustehnikat müütav Aivo Põld kokku seltskonna tsiklihuvilisi, et matkata mõnda kaugemasse kanti. Et seltskonna moodustavad peaasjalikult teised põllutehnikavahendajad üle Eesti ja samuti nende kliendid, võetakse tavaliselt suund ka küladesse ja messidele.

Eelmisel aastal käisid põllumehed mootorratastega Balti riikides, jõudes peaeesmärgina agronäitusele Leedus. Olgu märgitud, et Aivo Põllu leivaisa on Leedu firma Dotnuvos Projektai, mis meie põlluharijatele kombaine, traktoreid ja muud tehnikat müüb.

Tänavu otsustati minna veel kaugemale ning põrutada tsiklitega Valgevenesse, kus pealinnas Minskis peeti suurt põllumajandusmessi. Seejuures väisati ka ühte sealset kolhoosi ja läbiti suurelt maanteelt maha keerates ka külateid. Kokku osales nüüdsel reisil ligi 30 inimest, lisaks eri tüüpi mootorratastele ka kaks saateautot, mille abi vaja ei läinudki, kui jätta välja see, et vedada tuli vokkpanni, millega Saksi kandi põllumees Raimo Männe laagriplatsil suurele seltskonnale maitsvat toitu valmistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles