Lahked perenaised avasid oma aiad uudistajatele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asu talu perenaine Aide Vendla tutvustas kõikidele huvilistele oma aiapidamise salanippe.
Asu talu perenaine Aide Vendla tutvustas kõikidele huvilistele oma aiapidamise salanippe. Foto: Valdo Ots

Laupäeval ja pühapäeval oli kõikidel huvilistel võimalik nelja Suure-Jaani valla majapidamisse külla minna, endale sealt taimi soetada ja oma aia tarbeks nippe saada. 

Kaevandi talu perenaise Anu Nurmsalu sõnul käis kahe päeva jooksul tema aiaga tutvumas suur hulk inimesi. «Laupäev oli eriti tihe, rahvast muudkui lisandus,» rääkis ta. Sel ajal, kui Sakala Kaevandi tallu jõudis, oli sealses ajutises parklas 10-15 autot, kuid lahkumishetkeks oli nende arv juba kahekordistunud. Rahva lisandumise põhjusena tõi taluperenaine välja kaks asjaolu. «Esiteks hommikupoole sadas, teiseks tahavad inimesed pühapäeva hommikul veidi kauem magada.» 

Suure aiaga Kaevandi talus oli huvilistel võimalik perenaiselt näpunäiteid küsida, lasta endale lillemeres ekskursiooni teha või tutvuda kasvuhoones kasvava eksootikaga – perenaine on sinna kasvama pannud nii meloneid kui arbuuse. «Need valmivad ehk nädala-paari pärast,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles