Tulevik tänab karikamängul kunagist tähtmängijat

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleheväljalõige 1957. aastast.
Ajaleheväljalõige 1957. aastast. Foto: Väljavõte ajalehest / Alvar Loog

Täna kell 19 kohtub Viljandi jalgpalliklubi Tulevik Evald Tipneri nimelise karikasarja 1/32-finaalis endast kolm liigat tagapool mängiva JK Looga. 

Mängu teeb eriliseks asjaolu, et enne selle algust tunnustab kohalik jalgpalliklubi 1957. aastal Eesti NSV karikavõitjaks tulnud Udo Leinpuud. See oli esimene kord, mil  jalgpalli karikavõistluste võit läks väljapoole pealinna, samal ajal on see jäänud ainsaks korraks, mil Viljandi klubil on õnnestunud karikas pea kohale tõsta. Udo Leinpuu lõi 1957. aasta finaalmängus Rakvere Kalevi vastu kaks väravat, mäng võideti seisuga 4:1.  

Peaaegu kuuskümmend aastat tagasi finaalmängus kaks väravat löönud Leinpuu on JK Tuleviku teatel endiselt Viljandi jalgpalliklubi austaja ja tihe mängude vaataja. 

1/32-finaali jõudis Tulevik 4:0 võiduga Tallinna Kalev III üle. Selles mängus lõi kaks väravat lõi Kristen Kähr, ühe lisasid Kaarel Henn ja Roger Teor. Viljandi klubi tänane vastane JK Loo pääses esimese ringi mängust tänu heale loosile.

Mäng Viljandi linnastaadionil algab kell 19. Sissepääs on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles