Noored linnuhuvilised seiklevad roostikus juba varahommikul

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve põhjakaldale on lindude püüdmiseks püstitatud 18 võrku. Ornitoloog Margus Ots märgib üles kätte saadud linnu tunnused.
Võrtsjärve põhjakaldale on lindude püüdmiseks püstitatud 18 võrku. Ornitoloog Margus Ots märgib üles kätte saadud linnu tunnused. Foto: Valdo Ots

Ornitoloog Margus Otsa sõnul on Võrtsjärve ääres äraütlemata kirev linnuelu. Täna lõpeb Vaibla linnujaamas nädalane tiivuliste rõngastamise laager, kus päevad algasid juba hommikul kella viiest.

Vaibla linnurõngastusjaam rajati 1987. aastal Heinrich Veromanni eestvedamisel. «Tartu loodusmaja linnuhuvilised alustasid toona siin rõngastamist ja meie kamp on seniajani lindude juurde jäänud,» rääkis laagri juhendaja Margus Ots.

Noored, kes laagris osalevad, omandavad hea ülevaate Võrtsjärve põhjaosa linnustikust. Enamik neist on laagrisse jõudnud Tartu loodusmaja ornitoloogiaringi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles