Viljandi ärimees müüs võõra metsa, aga jättis kasu endale (2)

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELMO RIIG
Heas usus Viljandi metsaärimehega kaupa teinud eraisik jäi ilma metsamaterjalist ja selle müügi tulust.
ELMO RIIG Heas usus Viljandi metsaärimehega kaupa teinud eraisik jäi ilma metsamaterjalist ja selle müügi tulust. Foto: Elmo Riig

Viljandi metsaärimeest heatahtlikult usaldanud isik jäi ilma metsast ja 30 000 eurost. Samme, mida säärastel juhtudel võla sissenõudmiseks astuda saab, on mitu.

Aarne Rentik on aastakümneid Lääne-Virumaal lähisugulaste krunti hooldanud. Läinud kevadel otsustas ta korrastada metsamaad. Ta lõi käed ühe Viljandi metsaärimehega, kelle tausta ta ei kontrollinud, sest teda oli soovitanud tuttav, keda polnud põhjust pahatahtlikkuses kahtlustada. Rentik leppis osaühinguga Hansu kokku, et metsatööd 27 hektaril tehakse ja puidu eest makstakse kahes osas. Rentik oli küll varemgi metsatehinguid teinud, kuid esimest korda elus sõlmis ta lepingu järelmaksu peale. Raha pidi ta saama metsa raiumise ja ligi 3000 tihumeetri palkide müümise järel. Tehing sõlmiti umbes 40 000 euro peale.

Ettevõte teatas üsna alguses, et ta metsateoga ise hakkama ei saa, ja küsis luba alltöövõtja võtta. Loa saanud, pöördus ettevõte Viljandis asuva metsavaruja, aktsiaseltsi Lemex Viljandi poole. Too sõlmis Hansuga lepingu, ostis temalt metsa ära, raius maha ja vedas Aarne Rentiku hallatavalt maalt minema. Kahel ettevõttel omavahel arusaamatusi ei tekkinud ja tehing sai teoks vastavalt kokkuleppele.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles