Repliik. Nähtus nimega Trump

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõni aeg tagasi küsis tuttav mu käest, kuidas ma sõnastaksin ühe mitte liiga pika lausega põhjuse, miks Donald Trumpist ei tohiks saada USA president. 

Tol hetkel vastasin ma umbes nii: seepärast, et mitte keegi meist ei tea, mida Trump riigi juhtimise asjust tegelikult mõtleb või mida ta Ameerika Ühendriikide presidendina päriselt tegema hakkaks. Pidin siiski täpsustama, et Trumpi eesmärk on vastanduda, šokeerida ja sõnadega lammutada, niimoodi poolehoidjaid leida ja seeläbi oma hiiglaslikku ego toita. Mitte keegi ega mitte miski muu peale tema enda ei lähe talle korda. Kõik, mis ta teeb, teeb ta enda heaks.

See oli enne seda, kui Donald Trump ründas hukkunud sõduri vanemaid, kes demokraatide kongressil üles astusid. Mõistate: USA presidendikandidaat ei kohkunud tagasi sama riigi eest võidelnud sõduri lähedaste solvamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles