Kino rajamisega algust teinud kaubanduskeskus plaanib uut laiendust (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrum 2 on kavandatud platsile, mis praegu on bussijaama ja Centrumi keskuse vahel kasutusel parklana.
Centrum 2 on kavandatud platsile, mis praegu on bussijaama ja Centrumi keskuse vahel kasutusel parklana. Foto: Kalle Kadalipp

Samal ajal kui ehitajad alustasid Centrumi ärikeskusele kino tarbeks pealeehituse rajamist, jõudis raekotta keskuse omanike plaan ehitada Centrumi ja bussijaama vahelisele platsile ärikeskuse uus osa.

Praeguse parkla asemele kavandatava Centrum 2 plaan pole väga uus, sest juba 2008. aastal oli kaubanduskeskuse omanikel mõte teisele poole Uut tänavat laieneda. Toonase idee järgi neljakorruseline ehitis on nüüd asendunud pisut madalama hoonega.

Kui maksimaalselt 5000 ruutmeetri suuruse pinnaga maja peaks valmis saama, muutuks Centrumi ärikeskus mitmesaja meetri pikkuseks, sest üle Uue tänava on kavas ehitada klaasist galerii, mille kaudu saavad inimesed keskuse ühest osast teise jalutada. Ruutmeetreid oleks praegusega võrreldes peaaegu kaks korda enam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles