Veetorn teeb linnast muuseumi omaniku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajandivahetusel taastatud veetorn on kasutusel vaatetornina, kuhu pääseb suvel kaks eurot maksva pileti eest. Pole teada, mis võiks muutuda, kui tornist saab muuseumi osa.
Sajandivahetusel taastatud veetorn on kasutusel vaatetornina, kuhu pääseb suvel kaks eurot maksva pileti eest. Pole teada, mis võiks muutuda, kui tornist saab muuseumi osa. Foto: Elmo Riig

Ministeerium ootab Viljandi linnajuhtidelt kiiret kinnitust muuseumi sihtasutuse loomiseks ja veetorni arvamist muuseumi varade hulka. Linnapea sõnul pole kiiret kinnitust aga oodata, sest pealinnas valminud dokumentides ei ole arvestatud linna soove.

«Oleme valmis andma veetorni muuseumi varade sekka,» kinnitas linnapea Ando Kiviberg. «Oleksime valmis andma ka ordulossi varemed.»  

Muret teeb linnale aga asjaolu, et asutamisdokumentides on kirjas küll linnalt saadav vara, aga pole arvesse võetud linna soove ja tingimusi, mis puudutavad muuseumisse tehtavaid investeeringuid ja selle töötajate palku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles