Suurejooneline plaan lubab loota tänavate uuenemist (1)

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kui linna taotlused rahuldatakse, on Viljandi peatänavad juba mõne aasta pärast hoopis teist nägu: Tartu tänav vahetab suunda, Lossi tänav muutub kahesuunaliseks ning enamik tänavaid jääb autodele kitsamaks, kuid annab ruumi jalgsi või rattal liiklejaile.

Viljandi linnavalitsuse majandus- ja arhitektuuriamet veavad linnavalitsuses üsna muljetavaldavat projekti.  Õigupoolest on projekte mitu. Esimene etapp sellest ootab lähiajal rahastamisotsust Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt ja kätkeb endas Pärnu maantee ning Planeedi, Pargi, Tähe, Kaalu, Turu, Lossi, Tartu ja Hiire tänava uuendamist. Teise etappi, mille kohta loodetakse positiivset otsust järgmise aasta teisel poolel, kuuluvad Tallinna tänav bussijaamast Vabaduse platsini, Vabaduse plats ise, Tasuja puiestee ning Vaksali ja Vana-Vaksali tänav Valuoja ringristmikuni.

Ideid, kuidas kesklinna tänavaid muuta, on välja käinud ka linnavalitsuse liikmed.  Allpool on juttu kesklinna puudutava osa huvitavamatest detailidest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles