Eestlased kalduvad üha enam uue auto usku

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rael Autokeskuse müügijuht Kalle Paalo on kindlalt seda meelt, et eestlased lähevad üha sagedamini päris uue auto ostmise teed. Niisugust arusaama kinnitavad ka müüginäitajad. Pildil on Kalle Paalo Renault Traficu roolis. See kaubik mängib esinduse müüginäitajate kasvus kaalukat osa.
Rael Autokeskuse müügijuht Kalle Paalo on kindlalt seda meelt, et eestlased lähevad üha sagedamini päris uue auto ostmise teed. Niisugust arusaama kinnitavad ka müüginäitajad. Pildil on Kalle Paalo Renault Traficu roolis. See kaubik mängib esinduse müüginäitajate kasvus kaalukat osa. Foto: Elmo Riig

​Kui varem valitses eestlaste seas arvamine, et esimesed kakskümmend, viiskümmend või ka kakssada tuhat kilomeetrit võib autoga sõita keegi teine, siis ajapikku on vabrikulõhnalised neljarattalised, millega käivad kaasas garantii ja kindlustunne, üha suuremasse ausse tõusnud. Nii võiks võtta kokku Viljandi uute autode müüjate tähelepanekud.

Sama arusaama kinnitavad müüginäitajad. Kuuest siinsest autoesindusest viis on müünud tänavu rohkem autosid kui mullu. Seitsme kuuga leiti ostja 292 tuliuuele sõiduautole ja tarbesõidukile. Poole aasta möödudes oli see arv 254, mullu samal ajal täpselt 30 võrra väiksem ehk 224. Veel aasta varem oli sama näitaja 215.

Kõige edukamalt on müük läinud Amserv Viljandil, mis esindab küll ühtainsat marki, kuid niisugust, mida ostetakse väga hästi terves Eestis ja igal pool mujalgi – Toyotat. Läinud aastal müüdi kuue kuuga 63 ja tänavu 72 uut autot. Juuli lõpuks oli see arv paisunud 84-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles