Väliseesti noored igatsevad Eesti kohukesi, rahvatantsu ja liha

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksis toimunud pärimuskultuuri laagris Lõimeleer said väliseesti juurtega noored õppida hobuse vankri ette rakendamist.
Tääksis toimunud pärimuskultuuri laagris Lõimeleer said väliseesti juurtega noored õppida hobuse vankri ette rakendamist. Foto: Erakogu

​Välismaale siirdunud või seal sündinud Eesti juurtega noored kogunesid eelmisel nädalal pisikesse Tääksi külla, et õppida eesti keelt ja kultuuri. 

16-aastane Alexander on sündinud Saksamaal, aga elab Šveitsis. Kõige rohkem valmistas talle heameelt võimalus eesti keelt õppida ja harjutada. Välismaal kipub see tema arvates hääbuma. Jutuvestja Piret Pääri jututoas õppis Alexander ka uue eestikeelse sõna – tunnistama. Selle kavatseb ta oma perele selgeks õpetada. Noormehe sõnul hoiab nende pere eesti keelt elus niimoodi, et katsub seda igal võimalusel kodus rääkida.

Lisete on kümnene ja viimased seitse aastat Soomes elanud. Laagris meeldis talle enim see, et sealt sai uusi sõpru. Tüdruk armastab rahvatantsu. Ta rääkis, et laagrit külastasid ka setod, kelle pillimängu saatel sai rahvatantse õppida. Lisete leidis, et Eesti rahvatants erineb Soome omast selle poolest, et on hoogne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles