Juhtkiri. Hulljulgete katkematu rodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Ei läinud vaja palju, et mitme noore inimese eluküünal liiga vara kustutada. Piisas päevinäinud, ent piisavalt võimsast BMW-st, hulljulgest juhist ning palju kordi õrritatud kaitseingli vihastamisest. Laupäeva õhtul Ida-Virumaal Koogu külas kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetus oli meie pisikeses riigis läinud nädalavahetuse üks peamisi jututeemasid.

Paraku on liikluses alati selliseid roolikeerajaid, kes ei suuda võetud riske kainelt hinnata. Ajaks, mil ühed uljaspead on muutunud ettevaatlikumaks, on peale kasvanud juba uus seltskond värskeid autojuhte, kel on targemaks saamise tee alles ees. Ja alati on ka teatud hulk niinimetatud parandamatuid, kelle kohta öeldakse, et igal oinal on oma mihklipäev.

Mida rohkem pakutakse teravusi otsivatele autojuhtidele enese väljaelamise võimalusi, seda parem. Ekslik oleks aga arvata, et kuna teedel ja tänavatel kihutajaid, külg ees sõitjaid ja muid selliseid jagub, siis järelikult on niisugustest võimalustest vajaka. Pigem võib teemasse süvenedes jõuda järeldusele, et võimalusi on rohkem, kui oskaks esialgu arvatagi. Kahjuks ei muuda need kõiki uljaspäid korralikeks liiklejateks. Alati on selliseid, kes legaalsetele üritustele ei jõua või kes saavad rahuldustunde just nimelt avalikel teedel riskimisest. Teadaoleva info põhjal oli Koogu külas hirmsa avarii põhjustanud juht üks neist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles