Viljandi aastapreemia kuulub spordimänedžerile

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi võrkpalliklubi Volle juht ja naiskonna Viljandi Metall esindaja Margus Keerutaja
Viljandi võrkpalliklubi Volle juht ja naiskonna Viljandi Metall esindaja Margus Keerutaja Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval kinnitas volikogu Viljandi linna elutöö ja aastapreemiate saajad ning eelmise aasta olulisima tegija tiitel kuulub Eesti meistriks, karikavõitjaks ja Balti liigas kuldmedali võitnud võrkpallinaiskonna mänedžerile.

Aastapreemiale esitati 18 ettepanekut ning ülekaaluka võidu sai Viljandi Metalli võrkpallinaiskonna eestvedaja ja hing Margus Keerutaja.

Viljandi linna elutöö preemiale esitati 19 kandidaati. Elutöö preemia saab Tõnu Kallaste, kes on andnud suure panuse Viljandi kultuuriellu; laulu “Iidne linn” autor, kauaaegne koori-ja orkestrijuht, muusik, koorilaulja, arranžeerija, klaverihäälestaja, raadioamatöör, helirežissöör, tänapäevaste muusika- ja helisalvestusprogrammide IT-guru, kauaaegne kultuuriakadeemia ja kõigi Viljandi muusikute abimees ja konsultant.

Kultuuri- ja spordipreemiaid antakse välja kolm ja neile kandideeris kokku 34 kultuuri- ja spordivaldkonnas tegutsevat isikut ja ühendust.

Preemia saab näitleja ja lavastaja Andres Noormets. Tema kuuldemäng “Vaikus ja karjed” tunnistati Euroopa olulisimal meediafestivalil “Prix Europa 2010” omas kategoorias parimaks kuuldemänguks. Federico Garcia Lorca luulest inspireeritud “Vaikus ja karjed” esietendus Raadioteatris 2010. aasta 30. jaanuaril. Eesti Rahvusringhäälingus valminud kuuldemängu autor, režissöör ja esitaja on Andres Noormets.

Seasaare Näitemängu Selts on uus alustaja, kes hõlmab erinevaid sotsiaalseid gruppe, toonud eelmisel aastal lavale mitu lavastust, korraldanud rahvaõhtuid ning teeb koostööd Ugalaga (“Stockmannid”, lavastaja Andres Noormets). Seasaare Näitemängu Seltsi eestvedaja on Viljandi Vanamuusika Festivali korraldaja ning paljude omanäoliste kultuuriprojektide elluviija Aivar Trallmann.

Spordipreemia saab Viljandi Metalli võrkpallinaiskond, kes on Eesti meister ning Eesti karikavõistluste ja Balti Liiga võitja.

Teatripreemiale oli üheksa kandidaati. Teatripreemia saab üks omanäolisemaid, palju rakendust leidnud ja suurepäraseid rolle teinud Ugala noorema põlvkonna näitleja Aarne Soro. 2010. aastal tegi ta säravad rollid uuslavastustes "Isa talveuni" (härra Halvasti), "Karlsson katuselt" (Hildur Sokk), "Majandustõus ehk Kohe käib pauk" (Inglismaa Pariisi suursaatkonna ametnik Simon Prout) ja "Stockmannid" (doktor Tomas Stockmann).

Aasta noore preemiale kandideeris 12 noort ja noorteühendust. Preemia otsustati anda Eva-Lotta Vunderile ja Toomas Koitmäele, kes korraldasid ühistööna Viljandi Maagümnaasiumi bändide võistluse, mille tulu läks Päikesekillu Perekeskusele. Noored ahvatlesid musitseerima palju kollektiive ja korraldasid suurepärase ürituse.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitlile kandideeris kümme asutust ja ettevõtet. Hambaraviga tegelev ettevõte Dentes A&E OÜ muretses Viljandi Kunstikoolile metalli valumasina, eelsoojendusahju ja liivapritsi, mis mitmekesistasid koolis õppetegevust.

Viljandi linna 2010. aasta preemiad antakse üle Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kontsert-aktusel 24. veebruaril kell 13 Ugala teatris.

Elutöö preemia ja aastapreemiale kaasnevad Viljandi linna teenetemärgid. Kõikide preemiasaajate nimed kantakse linna auraamatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles